Sekapur Sirih Dari Pengarah JPSM Negeri Sabah

Pembangunan laman web ini diharap dapat memenuhi aspirasi dan citarasa para pelanggan JPSM terutama sekali bagi mereka yang cenderung mencari maklumat melalui perantaraan teknologi ICT. Media ini sebenarnya selari dengan agenda negara yang menggalakkan setiap agensi kerajaan menggunakan teknologi ICT. 

Media ini sebenarnya selari dengan agenda negara yang menggalakkan setiap agensi kerajaan menggunakan teknologi ICT. Kerajaan begitu komited dalam menjayakan pewujudan kerajaan elektronik sepenuhnya. Dimana segenap aspek pengurusan pentadbiran khususnya di kesemua jabatanjabatan kerajaan, badan-badan berkanun dan agensi-agensinya dilakukan menerusi sistem on-line. Oleh yang demikian sudah tiba masanya, kesedaran ICT ini perlu diberi penekanan yang serius oleh semua kakitangan. Semua peringkat kakitangan perlu mengambil inisiatif untuk menjadi mesra pengguna bagi menjayakan misi tersebut, yakni mempastikan kelancaran pelaksanaan sistem kerajaan elektronik. Secara langsung ini akan menyumbang kepada usaha mewujudkan sumber manusia yang berdaya saing dan efisien.

 

 teks ucapan penuh 

 

Layari Web JPSM Melalui Telefon Mudah-Alih

 

mobile_jpsm

Android / iPhone / Tab

 
 
 
 
 
 

Pengumuman

exhibition2

PAMERAN LATIHAN KEMAHIRAN ANJURAN JABATAN PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA (JPSM) DENGAN KERJASAMA JABATAN TENAGA KERJA (JTK) UNTUK DAERAH KOTA KINABALU

Pameran Latihan Kemahiran (PLK) Jabatan Pembangunan Sumber Manusia Negeri Sabah (JPSM) dengan kerjasama Jabatan Tenaga Kerja (JTK) untuk daerah Kota Kinabalu akan diadakan mengikut ketetapan seperti berikut.
  • Tarikh: 16hb Disember 2018
  • Masa: 10.00 pagi hingga 05.00 petang
  • Tempat: Oceanus Waterfront Mall, Kota Kinabalu
Semua pelajar Tingkatan 4 hingga 6, para belia-beliawanis, lepasan sekolah dan para graduan yang belum bekerja serta semua warganegara Malaysia yang bermastautin di sekitar daerah Kota Kinabalu adalah dengan sukacitanya dijemput hadir untuk menjayakan program ini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
scroll-hat

KONVOKESYEN ILTP JPSM KE-26

Majlis Konvokesyen ILTP JPSM Ke-26 (Siri 2/2018) akan diadakan pada 20hb Disember 2018 di Dewan Serbaguna ILTP JPSM, Papar yang akan disempurnakan oleh YB Datuk Dr. Yusof Yacob, Menteri Pelajaran dan Inovasi Negeri Sabah.

Tahniah diucapkan kepada para graduan yang lulus mengikuti program-program seperti yang disenaraikan di bawah yang akan menerima sijil mereka dalam majlis berkenaan:
  • Program Dandanan Rambut Tahap 2 dan 3
  • Progam Pemasangan dan Penyelenggaraan Elektrik Tahap 2 dan 3
  • Program Perkhidmatan dan Penyelenggaraan Kenderaan Tahap 1
  • Program Automotif - Servis Selepas Jualan Tahap 2
  • Program Penjaga Jentera
  • Program Jurukecantikan dan Dandanan Rambut
  • Program Jurukimpal 6G
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Logo_JPSM

PERJUMPAAN DAN PERBINCANGAN KERJASAMA PINTAR ANTARA JPSM DAN JTK

Pengarah Jabatan Pembangunan Sumber Manusia Negeri Sabah, Encik Zainudin Bin Aman pada 4hb Disember 2018 telah mengetuai satu rombongan yang terdiri daripada pegawai-pegawai atasan Bahagian Institut Latihan Teknik dan Perdagangan (ILTP), Bahagian Tajaan Latihan Kemahiran (BTLK) dan Bahagian Khidmat Pengurusan (BKP) JPSM ke pejabat Jabatan Tenaga Kerja. Tujuan lawatan rombongan ini ialah untuk mengadakan perjumpaan serta perbincangan dengan Pengarah Jabatan Tenaga Kerja (JTK) berkaitan kerjasama pintar antara Jabatan Pembangunan Sumber Manusia (JPSM) dan Jabatan Tenaga Kerja (JTK).

klik sini untuk gambar berkaitan

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berita Terkini JPSM

Statistik Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini458
mod_vvisit_counterKelmarin977
mod_vvisit_counterMinggu Ini3853
mod_vvisit_counterMinggu Lalu7933
mod_vvisit_counterBulan Ini15164
mod_vvisit_counterBulan Lalu26521
mod_vvisit_counterJumlah1878741

We have: 37 guests, 2 bots online
IP Anda: 35.175.190.77
 , 
Hari ini: Dec 14, 2018

Pautan Akhbar

DElogo