Sekapur Sirih Dari Pengarah JPSM

Pembangunan laman web ini diharap dapat memenuhi aspirasi dan citarasa para pelanggan JPSM terutama sekali bagi mereka yang cenderung mencari maklumat melalui perantaraan teknologi ICT. Media ini sebenarnya selari dengan agenda negara yang menggalakkan setiap agensi kerajaan menggunakan teknologi ICT. 

Media ini sebenarnya selari dengan agenda negara yang menggalakkan setiap agensi kerajaan menggunakan teknologi ICT. Kerajaan begitu komited dalam menjayakan pewujudan kerajaan elektronik sepenuhnya. Dimana segenap aspek pengurusan pentadbiran khususnya di kesemua jabatanjabatan kerajaan, badan-badan berkanun dan agensi-agensinya dilakukan menerusi sistem on-line. Oleh yang demikian sudah tiba masanya, kesedaran ICT ini perlu diberi penekanan yang serius oleh semua kakitangan. Semua peringkat kakitangan perlu mengambil inisiatif untuk menjadi mesra pengguna bagi menjayakan misi tersebut, yakni mempastikan kelancaran pelaksanaan sistem kerajaan elektronik. Secara langsung ini akan menyumbang kepada usaha mewujudkan sumber manusia yang berdaya saing dan efisien.

 

(Teks perutusan penuh)

 

Layari Web JPSM Melalui Telefon Mudah-Alih

 

mobile_jpsm

Android / iPhone / Tab

 
 
 
 
 
 

Pengumuman

Logo_JPSM

TEMUDUGA TERBUKA ILTP

Temuduga terbuka untuk pengambilan pelatih baru bagi kemasukan Januari 2019 ke Kampus JPSM, Institut Latihan Teknik dan Perdagangan, Papar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Logo_JPSM

AUDIT OLEH LLOYD'S REGISTERED QUALITY ASSURANCE TERHADAP SISTEM PENGURUSAN KUALITI SPK) MS ISO 9001:2008/9001:2015 JPSM

Sukacita dimaklumkan bahawa Audit Pemantauan 1 (Surveilance Audit SV1) JPSM akan dilakukan oleh Juruaudit dari Lloyd's Registered Quality Assurance (LRQA) mengikut ketetapan berikut:

TARIKH: 15 Mei 2018
MASA: 8.00 pagi - 4.30 petang
TEMPAT: Ibu Pejabat JPSM, Wisma Bandaraya, Kota Kinabalu
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Logo_JPSM

TEMUDUGA PENGAMBILAN PELATIH UNTUK KURSUS-KURSUS KEMAHIRAN TAJAAN JPSM 2018

Para belia-beliawanis tempatan dan lepasan sekolah menengah yang bermastautin di Sabah dan memenuhi syarat-syarat kelayakan adalah dipelawa untuk menghadiri temuduga terbuka kursus kemahiran jangkamasa panjang tajaan JPSM. Sebanyak lapan jenis kursus kemahiran akan ditaja oleh JPSM  dan kesemuanya akan bermula pada awal bulan Jun 2018. Temuduga berkaitan akan diadakan di daerah Kota Marudu, Ranau, Keningau dan Kota Kinabalu. Untuk mendapatkan keterangan lanjut sila rujuk kepada pautan di bawah.

klik sini untuk maklumat lanjut

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berita Terkini JPSM

Statistik Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini103
mod_vvisit_counterKelmarin492
mod_vvisit_counterMinggu Ini2310
mod_vvisit_counterMinggu Lalu1087
mod_vvisit_counterBulan Ini5271
mod_vvisit_counterBulan Lalu17104
mod_vvisit_counterJumlah1822593

We have: 20 guests online
IP Anda: 54.80.83.123
 , 
Hari ini: Sep 22, 2018

Pautan Akhbar

DElogo