Sekapur Sirih Dari Pengarah JPSM Negeri Sabah

Pembangunan laman web ini diharap dapat memenuhi aspirasi dan citarasa para pelanggan JPSM terutama sekali bagi mereka yang cenderung mencari maklumat melalui perantaraan teknologi ICT. Media ini sebenarnya selari dengan agenda negara yang menggalakkan setiap agensi kerajaan menggunakan teknologi ICT. 

Media ini sebenarnya selari dengan agenda negara yang menggalakkan setiap agensi kerajaan menggunakan teknologi ICT. Kerajaan begitu komited dalam menjayakan pewujudan kerajaan elektronik sepenuhnya. Dimana segenap aspek pengurusan pentadbiran khususnya di kesemua jabatanjabatan kerajaan, badan-badan berkanun dan agensi-agensinya dilakukan menerusi sistem on-line. Oleh yang demikian sudah tiba masanya, kesedaran ICT ini perlu diberi penekanan yang serius oleh semua kakitangan. Semua peringkat kakitangan perlu mengambil inisiatif untuk menjadi mesra pengguna bagi menjayakan misi tersebut, yakni mempastikan kelancaran pelaksanaan sistem kerajaan elektronik. Secara langsung ini akan menyumbang kepada usaha mewujudkan sumber manusia yang berdaya saing dan efisien.

 

 teks ucapan penuh 

 

Layari Web JPSM Melalui Telefon Mudah-Alih

 

mobile_jpsm

Android / iPhone / Tab

 
 
 
 
 
 

Pengumuman

Logo_JPSM

JEMPUTAN UNTUK PENYEDIA-PENYEDIA LATIHAN MELAKSANAKAN KURSUS-KURSUS KEMAHIRAN JANGKAMASA PENDEK TAJAAN JPSM

Penyedia-penyedia latihan adalah dijemput untuk melaksanakan beberapa jenis kursus kemahiran jangkamasa pendek tajaan JPSM yang dijangka akan dimulakan pada awal bulan Februari hingga bulan April 2019 di beberapa daerah terpilih seluruh Sabah.


Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Logo_LRQA_UKAS__No_Kelulusan_edited

BENGKEL SEMAKAN MS ISO 9001:2015 JPSM

Sukacita dimaklumkan JPSM akan mengadakan bengkel dalaman selama dua hari (8 dan 9 Januari 2019) untuk menyemak semula Visi, Misi, Dasar Kualiti, Objektif Kualiti, Isu Luaran dan Dalaman, Senarai Pihak Berkepentingan dan Daftar Risiko Sistem Pengurusan Kualiti MS ISO 9001:2015 JPSM. Bengkel ini yang akan diadakan di Makmal Komputer INSAN, Wisma MUIS akan dihadiri oleh semua ahli pasukan petugas MS ISO 9001:2015 JPSM serta semua pegawai atasan JPSM.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
exhibition2

PAMERAN LATIHAN KEMAHIRAN ANJURAN JABATAN PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA (JPSM) DENGAN KERJASAMA JABATAN TENAGA KERJA (JTK) UNTUK DAERAH KOTA KINABALU

Pameran Latihan Kemahiran (PLK) Jabatan Pembangunan Sumber Manusia Negeri Sabah (JPSM) dengan kerjasama Jabatan Tenaga Kerja (JTK) untuk daerah Kota Kinabalu akan diadakan mengikut ketetapan seperti berikut.
  • Tarikh: 16hb Disember 2018
  • Masa: 10.00 pagi hingga 05.00 petang
  • Tempat: Oceanus Waterfront Mall, Kota Kinabalu
Semua pelajar Tingkatan 4 hingga 6, para belia-beliawanis, lepasan sekolah dan para graduan yang belum bekerja serta semua warganegara Malaysia yang bermastautin di sekitar daerah Kota Kinabalu adalah dengan sukacitanya dijemput hadir untuk menjayakan program ini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Berita Terkini JPSM

Statistik Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari Ini344
mod_vvisit_counterKelmarin1369
mod_vvisit_counterMinggu Ini3109
mod_vvisit_counterMinggu Lalu9979
mod_vvisit_counterBulan Ini31744
mod_vvisit_counterBulan Lalu39743
mod_vvisit_counterJumlah1935983

We have: 31 guests, 1 bots online
IP Anda: 54.83.93.85
 , 
Hari ini: Jan 23, 2019

Pautan Akhbar

DElogo